Dave Rogge

Mortex

betonlook mortex in bad en douche

Deze minerale micro-mortel, met name gemaakt van natuurlijke kalk, werd ontwikkeld door het bedrijf Beal 25 jaar geleden, om een ​​echte technische vooruitgang in de markt van coatings en bekledingen aan te bieden. Mortex, waterdicht in de massa, heeft zich ontwikkeld tot esthetiek en creativiteit, dankzij het oneindige spel van kleuren en mogelijke effecten.

Sensueel materiaal, Mortex in alle vormen, biedt een doorlopende « béton ciré » uiterlijk aan op uw realisaties, zowel horizontaal als verticaal, binnen en buiten.

Mortex heeft veel technische en esthetische voordelen zowel voor een renovatie als voor nieuwbouw.

Hecht op een groot aantal ondergronden, Mortex wordt gebruikt om oa tegels, MDF, cement, bakstenen, ... aan te brengen op vele ondergronden zonder deze hoeven te verwijderen !

Dankzij de ongeëvenaarde slijtageweerstand, heeft Mortex een zeer langdurig leven! Bovendien is dit materiaal met een « béton ciré » of « tadelakt » look van zichzelf waterdicht

Doorlopend toegepast biedt Mortex een naadloos resultaat en kan oneindig aangepast worden door de verschillende mogelijkheden kwa pigmentatie zodat het volledig voldoet aan uw verbeelding.

Van vloeren tot muren, binnen en buiten, voor uw meubels of decoratie, laat uw fantasie vrij lopen om persoonlijke realisaties te verkrijgen. Ontdek meerdere mogelijkheden door middel van Mortex, de minerale coating met unieke eigenschappen!

Geplaatst op tegels of op een dekvloer met geschikte vloerverwarming, is Mortex de ideale bekleding voor uw trappen en uw vloeren. Het is duurzaam en verkrijgbaar in uw eigen stijl!

Technische en esthetische bekleding, Mortex biedt een uniek resultaat, op basis van de know-how en vaardigheden van de mortex

Om een ondergrond bedekt met Mortex of een gepolijst beton in zijn mooiste aspect te behouden, moet deze worden beschermd tegen vlekken en kalksteen, en op passende wijze onderhouden worden zoals een natuursteen.

Mortex is een hoogstaande decoratieve afwerkingslaag. Momenteel wordt het zeer veel toegepast op vloeren, muren, meubels, stortbaden en aanrechtbladen.

Dit product kan de uitstraling van tadelakt (Marokkaanse sierpleister) evenaren alsook het uitzicht van effen beton.

Volgens de gebruikte verwerkingsmethode zal Mortex een grove of gladde afwerking vertonen met meer of minder schaduw effecten. De mogelijkheden van Mortex zijn talrijk en hangen uitsluitend van af van de verbeelding en vaardigheid van de plaatser.

Door zijn volledige waterdichtheid is Mortex bovendien ideaal voor badkamers, doucheruimtes, hamams, zwembadafwerkingen en buitenpleisterwerk.

Mortex is 40 jaar geleden in België ontwikkeld en is in vergelijking met tadelakt minder broos en meer slijtvast. Het beschikbare palet aan kleuren is eindeloos en er zijn verschillende effecten mogelijk wat de afwerking betreft. Het product is geschikt voor de meeste ondergronden. De dikte van de bepleistering is minimaal 2 mm en maximaal 6 mm.

Door zijn monoliete structuur en zijn pigmentatie benadert ze de tadelakt, maar is vlotter te plaatsen, vertoont geen barsten en is bovendien goedkoper.

De voornaamste eigenschappen van Beal-Mortex color zijn:

  • Nagenoeg geen onderhoud
  • Geen kans op schimmelvorming
  • Geen last van kalkaanslag
  • Naadloze minerale afwerking
  • Volledig waterbestendig
Wat is mortex?

Mortex bestaat uit een mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen. Het is een poeder dat aangemaakt moet worden met een speciale vloeistof. Qua samenstelling lijkt het op betoncire alleen bevat mortex geen epoxy- of polyurethaanharsen en is het na aanbrengen direct waterdicht. Met mortex kun je wanden, vloeren, aanrechtbladen en badkamermeubelen een authentieke betonlook geven. Het product is na aanbrengen volledig waterdicht en is dus niet alleen geschikt voor de woonkamer of slaapkamer maar ook voor keuken- of badkamer.

Mortex biedt vele oplossingen in badkamers en keukens

Wil u eens iets anders tegen de muren van uw badkamer dan de klassieke tegels? Kies dan gerust voor Mortex. Dit waterdicht product is heel betrouwbaar en het staat ook nog eens garant voor een mooie afwerking. Wij brengen deze coating-pleisterlaag aan in uw nieuwbouw en renovatieprojecten.

Mortex kan aangebracht worden in de meest uiteenlopende kleurtinten. Naast zijn waterdichte eigenschap zorgt het eveneens voor de juiste decoratie in uw kamer. Het is een perfect materiaal om uw volledige inloopdouche mee te bekleden. Naast muren kunnen ook wanden, plafonds en vloeren hiermee behandeld worden.

Niets houdt u tegen om ook op Mortex te rekenen voor bekledingen in uw keuken of woonkamer. Reken gerust op ons deskundig advies om uw keuze te maken.

Afwerken met vernis houdt mortex mooi.

Mortex is een geweldig product. Maar het is niet de bedoeling om de afwerking voortdurend bloot te stellen aan allerlei vuil. Toch lijkt het erop alsof gebruikers een beetje overmoedig raken door de sterkte, hittebestendigheid en andere fantastische eigenschappen. Beal Mortex blijft echter een product dat als natuursteen moet worden onderhouden.

De afwerkingsvernis is een tweecomponenten polyurethaanlak op waterbasis die milieuvriendelijker is dan de andere lakken die op de markt verkrijgbaar zijn. Je hebt de keuze uit mat, satijn en glans zodat je precies kunt aansluiten op het beoogde effect van je Beal Mortex-afwerking. Er worden steeds twee of drie ( in nat gedeelte ) fijne lagen van elk 40 micron voorzien.

badkamer 3douche vloer en muren in mortex op groene gyprocdave rogge mortex badkamer 4

Antwoorden op veel gestelde vragen vindt u hier.

 

Technische fiches: